domingo, 13 de marzo de 2016

El futur de l'Hospital de Viladecans

Diputats de Junts pel Sí, Ciutadans, Catalunya Sí que es Pot, PSC, PP i les CUP han dialogat durant prop de tres hores a l'Ateneu Pablo Picasso el futur de l'Hospital de Viladecans en una trobada organitzada per la Plataforma en Defensa de l'Hospital de Viladecans.

viernes, 11 de marzo de 2016

"els límits d’aquesta democràcia formal de votar cada quatre anys"

Entrevista a Ermengol Gassiot, Secretari General de CGT Catalunya: ‘Als sindicats el vell món s’enfonsa, i al nou li costa d’arribar-hi’
Entrevista realitzada per Andreu Barnils publicada a Vilaweb
Ermengol Gassiot (1972) és el secretari general del sindicat anarcosindicalista CGT a Catalunya. Un dels sindicats que ha capitanejat les vagues a Transports Municipals de Barcelona aquesta darrera setmana. D’una quarantena d’anys, té una relació fluida amb els moviments socials, i a Terrassa va formar part de l’Assemblea d’Okupes. En aquesta entrevista, valora la vaga de TMB, es mostra crític amb l’equip d’Ada Colau i acaba reflexionant sobre el món sindical. Un món on els grans sindicats, CCOO i UGT, continuen pesant molt, però que alguns altres de més combatius, com el seu, cada vegada s’obren més pas. Gassiot visita la redacció de VilaWeb. Hi arriba a peu.

jueves, 10 de marzo de 2016

Ens criminalitzen perquè els fem por

Comunicat del Secretariat Permanent del Comitè Confederal de CGT Catalunya
 
Aquests dies algunes figures polítiques i articulistes estan construint una falsa dicotomia arran de les vagues del transport a Barcelona. La defensa d’unes condicions dignes de treball comporten, segons diuen i repeteixen, haver d’apujar el preu dels bitllets. En definitiva, d’una manera gens innocent, es pretenen contraposar els nostres interessos com a treballadors amb els que nosaltres mateixos/es tenim com a usuaris i usuàries dels transports públics.

CSI (HM Broggi) 90M - ICS (H Viladecans) 0M


martes, 8 de marzo de 2016

Permíteme una pregunta...

Hoy, día de la mujer trabajadora, constatamos que no hay nada que celebrar. Las mujeres y hombres siguen viendo como se precarizan sus condiciones laborales. Hoy le toca a los Socorristas de las playas de Barcelona. 

Son trabajadores fijos del Ayuntamiento de Barcelona que en su día fueron externalizados para Creu Roja. Ahora Creu Roja se descuelga de dar el servicio y, en la licitación, los despiden.

Igual creéis que no tiene mucho a ver con los trabajadores públicos de sanidad pero es el camino que seguramente seguiremos en un futuro no muy lejano, pasando a la gestión privada aquellos centros que se llaman UGAPS y donde nos "cederán" a empresas privadas "sin ánimo de lucro" y donde empeorarán nuestras condiciones laborales.

¿Cuándo veremos esto? Cuando se jubile la gran burbuja de personal mayor de 50-60 y cuando el personal no sea ya ni interino sino mayoritariamente eventual...
Esos son sus objetivos 

¿¿Cuáles son los nuestros?? Te pregunto.

lunes, 7 de marzo de 2016

8 de març: treballant juntes per la revolució. Comunicat CGT Catalunya i Dones Llibertàries

El dia Internacional de la Dona Treballadora neix de la situació d’explotació laboral, de l’abús, de la situació de precarietat d’unes dones valentes que, es van plantar per dir ¡PROU ! (Podeu llegir la història dels orígens del 8 de març a: http://cgtcatalunya.cat/IMG/pdf/origens_8m_cgtcat.pdf)

Cada 8 de març commemorem el Dia de les Dones Treballadores i totes les reivindicacions legítimes, històriques i actuals, contra el patriarcat i el sistema capitalista.

Des de la CGT, denunciem les situacions de doble discriminació que patim les dones, una com a classe treballadora (ja sigui remunerada o no, a través dels treballs reproductius i de cura) i una altra com a dones. Les successives "crisis" econòmiques, en què ens situen periòdicament la classe dominant polític-financera, segueixen mantenint un sistema social, polític i econòmic de progressiva desprotecció i precarització cap a les persones que desenvolupen la major part de les tasques productives i reproductives del país i cap a les persones que no poden treballar, mentre que incrementa l’escletxa salarial a favor dels equips directius, juntes d’accionistes i altres atracadors i corruptes que, des de la política, la patronal i les institucions públiques i privades, saquegen el país.

I així, any rere any, ens trobem novament resistint a les agressions brutals de la mateixa política neoliberal contra la classe treballadora en general, però que pega més fort en nosaltres, les dones, marginant-nos en treballs precaris, amb pitjors sous que els homes, major temporalitat en els contractes, en els quals se’ns reclama completa disponibilitat per jornades parcials, contractes per hores, exigint-nos una sobrequalificació, qüestionant la nostra professionalitat si volem compatibilitzar-la amb un projecte de maternitat, engrossint les llistes de l’atur o treballant en condicions d’esclaves a l’agricultura, en fàbriques, hostaleria, falses autònomes, serveis públics, professores interines, sanitàries i un llarg etc.

No ens acomodem encara que ens auguren temps de canvi. En el moviment llibertari hem après que les transformacions socials que volem no vindran de la mà del món polític, sinó de la consciència i mobilització social. Si les dones no lluitem pels nostres drets, ningú ho farà per nosaltres.

Utilitzant vells discursos recurrents, s’afirma que el nostre benestar depèn del "clima polític" de l’"estabilitat institucional". Estructures del capitalisme que només persegueixen la perpetuació de l’estatus dels seus privilegis a costa de la submissió i l’explotació de les altres. No obstant això, nosaltres tenim altres interessos oposats a aquests actors que volen imposar les condicions de les nostres vides.

Companyes, el poc que s’està avançant està sent fruit exclusivament de la lluita sindical i social alternativa que tenim oberta contra aquest patriarcat que, mitjançant el masclisme, perpetua la desigualtat en tots els ordres de la vida.

Ja que la nostra vida i dignitat és l’únic que posseïm, anem a defensar-les, lluitant. Organitzades construirem el nostre destí mitjançant la nostra pròpia acció davant els gestors de l’estat capitalista.

Si ningú treballa per tu, que ningú decideixi per tu.

TREBALLANT JUNTES PER LA NOSTRA REVOLUCIÓ

VISCA EL 8 DE MARÇ: DIA DE LA DONA TREBALLADORA

8 de març de 2016
Secretariat Permanent de la CGT Catalunya
Dones Llibertàries

jueves, 3 de marzo de 2016

Actes organitzats arreu del territori pel dia de les Dones Treballadores i convocatòries

Des de CGT s’organitzen diferents actes a diferents punts del territori en motiu del Dia de les Dones Treballadores, al mateix temps que es participa d’actes i manifestacions convocats
  • Manifestació a Barcelona: 8 de març, 19h, a Pl. Universitat
  • Concentració a El Vendrell: 8 de març, 20h, a Pl. Vella
  • Concentració a Vilafranca: 8 de març, 19:30h, a Pl. de la Vila
Més cartells i més infromació
 
 
 

La CGT de Catalunya davant els atacs al dret de vaga

Comunicat del Secretariat Permanent del Comitè Confederal de CGT Catalunya
 El conjunt de la CGT de Catalunya no podem quedar impassibles davant els greus atacs al dret de vaga, la criminalització de les plantilles i les mentides que s’estan produint arran dels conflictes laborals al Metro i Bus de Barcelona.
No entrarem a valorar la gestió d’aquests conflictes duta a terme per l’Ajuntament de Barcelona, doncs els comitès de vaga de Metro i del Bus ja ho han fet reiteradament, així com les nostres seccions sindicals.
Ara bé, si que volem remarcar que el conjunt de la CGT considerem inacceptable les actituds que deslegitimin, ataquin el dret de vaga o l’intentin minimitzar per a convertir la força de les plantilles en irrellevant. L’argumentari que estan fent servir els responsables del govern municipal de Barcelona és més aviat propi de la ideologia de la patronal: Negar la capacitat negociadora de la vaga, criminalitzar la plantilla per a enfrontar-la amb altres treballadors, pressionar amb cartes per a que no es faci vaga o reclamar un increment de serveis mínims (pactats anteriorment) per a minimitzar la seva força.