lunes, 15 de febrero de 2016

Hem de notificar si ens vacunem de la grip?

Aquesta mateixa pregunta ens van fer moltes companyes el mes de novembre i desembre quan des d'algunes direccions se'ls preguntava si s'havien vacunat de la grip. 

Des de la CGT de Costa de Ponent explicàvem que era una informació confidencial i que no s'havia de donar. I, amb data de 29 de novembre de 2015, vam comunicar per correu electrònic a la Sra Montserrat Castilla (cap de recursos inhumans), aquesta irregularitat que, com diu l'escrit del FoCAP, "expressa un estil autoritari d'exercir qualsevol tipus de direcció o responsabilitat"

Han passat més de dos mesos i encara esperem una resposta al correu electrònic. Malauradament els darrers esdeveniments en alguns centres de Costa de Ponent no fan altra cosa que confirmar aquest estil.


Influenza vaccine, syringe, and vials.Una companya ens ha fet arribar una pregunta sobre si és obligatori notificar que ens hem vacunat o no de la grip. La pregunta venia motivada perquè havia rebut una petició d’aquesta informació per a cada uns dels professionals de l’equip, amb noms i NIF.
Arran d’aquesta qüestió hem estat preguntant a diversos companys i companyes de diferents equips i la resposta ha estat diferent: en alguns casos ningú no els havia preguntat res; en altres casos els ho havien preguntat algun any però aquest no; en altres els han preguntat el nombre de persones vacunades. Però en cap cas els havien demanat nom i DNI de les persones vacunades o no.

Entrades relacionades
El contagio por GRIPE es una ENFERMEDAD PROFESIONAL
Vacunació antigripal 
¿Vacunación obligatoria? Reflexiones a propósito de un informe

domingo, 7 de febrero de 2016

¿Vacunación obligatoria? Reflexiones a propósito de un informe.Si las vacunas deben ser obligatorias es un debate que periódicamente sale a la opinión pública. Generalmente lo hace aprovechando el oportunismo de algún caso de enfermedad prevenible con la vacunación, por lo que leer análisis más sosegados suele ser bien recibido.

 
Hace unos días el Comité de Bioética de España publico el informe "Cuestiones ético-legales del rechazo a las vacunas y propuestas para un debate necesario".

sábado, 6 de febrero de 2016

El CAP de la Florida Nord disposarà d'un mínim de dos pediatres per la tarda


L'ICS reordena els horari dels professionals i l'assignació de pacients per millorar el servei  
EL CAP de la Florida Nord reordenarà el servei de pediatria, garantint que com a mínim hi hagi dos pediatres per les tardes i que, si és necessari per causes virals, que n'hi hagi més. L'ICS informarà a través d'una carta als usuaris que hagin de canviar de pediatre i/o infermera i/o d'horari.

lunes, 1 de febrero de 2016

La CGT de Joan XXIII assenyala que la Xarxa Santa Tecla domina TGN Salut

El seu portaveu, Agustí Aragonès, reconeix que les llistes d'espera han baixat però que encara estan lluny de les del 2010

Si aquest dimecres els proveïdors sanitaris tarragonins valoraven positivament el primer any de l'Aliança Estratègica, sobretot pel que fa a la reducció de llistes d'espera, aquest dijous el portaveu de la secció sindical de la CGT de l'Hospital Joan XXIII, Agustí Aragonès, ha assenyalat novament que es tracta d'«un consorci encobert que benefica la Xarxa Santa Tecla», assegurant que tres dels quatre membres del Consell Rector tenen lligams amb aquest proveïdor de serveis sanitaris concertat. En aquest sentit, al llarg d'aquest passat 2015 treballadors i usuaris han vist com «s'estan derivant més pacients a la Tecla», a més del ja denunciat «prestamisme laboral» amb treballadors de l'ICS que operen a l'hospital de la Rambla Vella i a l'inrevés. «Encara han de dir qui cobra l'operació en què el preoperatori es fa i el paga l'Hospital Joan XXIII i la intervenció es fa a la Tecla».