viernes, 27 de febrero de 2015

Fora les religions dels centres educatius! Cap adoctrinament!

El dimarts 24, es publicaven en el BOE els currículums de religió catòlica amb els nous textos bàsics per primària, secundària i batxillerat.
 
Com a conseqüència del Concordat entre l’Estat espanyol i el Vaticà del 1979 els continguts els ha desenvolupat la Conferència Episcopal Espanyola, la qual cosa ens dóna una mostra clara que els seu principal interès és la l’ensinistrament ideològic i no pas la pedagogia. A aquestes alçades de la història de la humanitat i dels seu desenvolupament social és absolutament incomprensible que un currículum suposadament pedagògic sigui desenvolupat per una jerarquia eclesiàstica i que aquesta mateixa faci la selecció del professorat que el durà a terme. I que tot això es pagui amb diners públics i sigui avaluable.

lunes, 16 de febrero de 2015

¡A las víctimas del amianto no nos harán callar!

28 de febrero de 2015 concentración víctimas del amianto a las 12h delante del Hospital de Viladecans

Los y las afectadas del Amianto queremos alzar la voz.

Somos trabajadores de empresas que han manipulado amianto sin medidas de seguridad, a Rocalla SA, Jurid Iberica SA (hoy Federal Mogul SA), Macosa (hoy Alstom) o Uralita SA entre tantos otros.

También somos familiares de empleados que han sufrido y muerto a causa de la exposición laboral al asbesto. Y también somos vecinos y vecinas de empresas que han lanzado a nuestras calles toneladas de amianto, sembrando de graves patologías los municipios donde estábamos.

martes, 10 de febrero de 2015

STOP TASER

Per la prohibició de les pistoles elèctriques “Taser” 
Les organitzacions signants mostrem la nostra preocupació davant les informacions aparegudes als mitjans de comunicació sobre la possibilitat d’incorporar l’ús de les pistoles elèctriques “Taser” per part d’algunes unitats de Mossos d’Esquadra. També és conegut que diverses policies locals d’arreu de l’Estat Espanyol compten amb aquest tipus d’armes. En concret, a Catalunya entre 30 i 50 cossos de policia local en disposen.

domingo, 8 de febrero de 2015

lA ANARQUÍA es lA AlternAtivA

Dolors Marín, historiadora:
“Des de l’anarquisme es planteja una visió alternativa però integral del canvi social”
 
Penso que l’anarquisme no és un bolet que sorgeix de les idees mutualistes de Proudhon o del catecisme de Bakunin, al contrari. El rebuig a l’autoritat i a la violència amb què prenen a bona part de la humanitat els seus drets i els seus espais comuns (amb el naixement del capitalisme i la seva consolidació amb els estats moderns) fa que molts homes i dones es plantegin viure al marge d’aquests sistemes de dominació o que intentin transformar-los.